Резюме: Сезонът на лъжите





Действието се развива в едно малко градче край морето. Всичко започва през далечната 1982 год, когато трима младежи се запознават с мистериозна девойка, излизаща на брега на морето с малка рибарска лодка. Тази среща бележи живота и на тримата, защото те се влюбват в нея от пръв поглед, сякаш са омагьосани.

В наши дни, в началото на летния сезон, Катерина наема къщата до ке

я и съвсем скоро всички научават за новата наемателка, защото точно тази къща крие страшна история, свързана с миналото на най-властните хора в града (момчетата, запознали се с девойката през 1982 год.) Катерина се опитва да се сближи със собственика на корабостроителницата и със семейството му, за да спечели доверието им. Запознава се с техни врагове и се съюзяват. Тя иска да отмъсти за смъртта на родителите си.
Постепенно става ясно, че освен истинската си самоличност, Катерина крие и друга тайна, по-голяма и по-страшна. Тя е вещица. Има огледало, което я преобразява всяка сутрин в образа на Катерина, а след залез слънце приема друга самоличност - тази на Даяна, момичето преследвано от последните останали ловци на вещици. Разбира, че близките й са били убити именно защото всяка жена от рода й е имала подобна дарба, а такива хора е трябвало да бъдат заличени от лицето на земята. Сама се оплита в мрежа от лъжи и тайни, търсейки отмъщение за убийството на родителите си. Един ден съдбата решава да я срещне лице в лице с някого, който да й разкаже за това колко страшно е миналото и че е направила голяма грешка като се е опитала да се рови в него.

Коментари